top of page
  • Foto van schrijverPackFeed

Onderscheiden als e-commerce ondernemer

Door grote groei in de e-commerce wereld is een toename van e-commerce ondernemers. Het gevolg is dat er meer concurrentie is. Hoe zorg jij er als e-commerce ondernemer voor dat jij jezelf hiervan kan onderscheiden? Daar zijn genoeg mogelijkheden voor die je hier kunt lezen.

 

Product:

Onderscheiden met je product: de meest effectieve manier om je product te onderscheiden, is door het zelf te ontwikkelen en unieke eigenschappen toe te voegen die niet gekopieerd kunnen worden. Zodra je een product verkoopt dat door een andere fabrikant is ontwikkeld, zijn er ook meer afnemers (bijvoorbeeld webshops) die het product kunnen inkopen en verkopen. Dit zorgt ervoor dat jij je op gebied van product kunt onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

 

Service:

Onderscheiden met je service: wanneer je hetzelfde product aanbiedt als je concurrent, kan onderscheiden lastig zijn. Het kiezen voor een lage prijs (prijsvechter) strategie is een optie, maar dit resulteert vaak in verlies omdat de winstmarges steeds kleiner worden. Een onderneming zoals Coolblue verkoopt ook producten die door andere aanbieders worden aangeboden. Echter, in plaats van te streven naar prijsleiderschap, focussen zij zich op het leveren van uitstekende service. Ze zorgen voor een snelle klantenservice, zorgen voor een soepele aanpak, bieden vaak een passende oplossing en zijn op diverse manieren bereikbaar. Denk hierbij aan communicatiemiddelen zoals de telefoon, e-mail, WhatsApp of een livechat. Indien je van plan bent om te verkopen op bol.com, lees dan deze blog over het belang van goede service.

 

Unique selling points:

Onderscheiden met unique selling points: als e-commerce bedrijf kun je je onderscheiden door je unique selling points. Een voorbeeld hiervan is het aanbieden van gepersonaliseerde productaanbevelingen op basis van klantvoorkeuren en aankoopgeschiedenis. Hierdoor creëer je een gepersonaliseerde winkelervaring, wat zorgt voor betere klantloyaliteit en meer herhalingsaankopen. Daarnaast kan het aanbieden van gratis en snelle verzending een belangrijk onderscheidend kenmerk zijn, waardoor klanten sneller geneigd zijn om bij jouw e-commerce winkel te kopen. Er zijn veel verschillende manieren waarmee jij je kunt onderscheiden. Doe hiervoor goed onderzoek naar de verschillende usp’s die klanten belangrijk vinden, zodat je slim inspeelt op je doelgroep.

 

Onderscheiden:

In een wereld van groeiende e-commerce en toenemende concurrentie is het cruciaal om jezelf als ondernemer te onderscheiden. Of het nu gaat om het ontwikkelen van unieke producten, het leveren van uitstekende service of het benadrukken van je unique selling points, er zijn talloze mogelijkheden om op te vallen in de markt. Door te focussen op innovatie, klantgerichtheid en een goed begrip van wat jouw doelgroep waardeert, kun je een sterke positie opbouwen en succes behalen in de competitieve e-commerceomgeving.

 

Wist je dat:

Wij helpen al meer dan 200 E-commerce ondernemers om succesvol te verkopen via hun webshop en op marketplaces. Benieuwd naar de mogelijkheden?8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page