top of page

Duurzaam pakketten versturen?

Duurzaamheid vormt de kern van onze bedrijfsstrategie, en we streven naar ethisch en milieuvriendelijk opereren. Milieubewustzijn is een van onze voornaamste principes. Dit bereiken we door energiebesparende maatregelen te implementeren, verpakkingsmateriaal efficiënt te benutten en zowel afval als emissies te verminderen.

Hieronder leggen we uit wat we allemaal doen.

Geïnteresseerd?

Capture.PNG

Groene energie

Het dak van ons fulfilmentcentrum is volledig bedekt met hoogwaardige zonnepanelen, wat garant staat voor een maximale energieopbrengst. Deze zonne-energie stelt ons in staat om onze activiteiten voort te zetten, waardoor we actief bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Bovendien zijn al onze faciliteiten voorzien van energiezuinige ledverlichting, en we minimaliseren het energieverbruik op het gebied van verlichting en verwarming. Op deze manier nemen we niet alleen aanzienlijke stappen in de richting van duurzaamheid in onze dagelijkse bedrijfsvoering, maar laten we ook zien dat groen ondernemen een integraal onderdeel is van alles wat we doen bij PackFeed Fulfilment.

Inpakmateriaal

Wij gebruiken hergebruikte inpak- en opvulmaterialen en verpakken producten op een zo compact mogelijke manier. Hierdoor wordt het percentage overtollige lucht in elk pakket geminimaliseerd. Deze benadering resulteert niet alleen in ruimtebesparing, maar stelt ons ook in staat om meer pakketten per zending te versturen. Hierdoor verminderen we de hoeveelheid onnodige lucht, verhogen we de efficiëntie van ons verzendproces en dragen we bij aan de vermindering van onze ecologische impact.

IMG_6263.heic

De voordelen: 

Duurzaam verpakkingsmateriaal:

Onze kartonnen dozen worden vervaardigd uit gerecycled materiaal en zijn zelf volledig recyclebaar.

Verkleinen van verpakkingen: 

Minder is meer als het aankomt op duurzaamheid. Met ons slimme verpakkingssysteem minimaliseren we de omvang van de verpakkingen zonder in te boeten aan bescherming van de inhoud.

Duurzame verzendmethoden:

We maken gebruik van vervoerders die investeren in groene initiatieven en streven naar CO2-neutrale verzending, zoals PostNL en DHL GoGreen. 

Compensatie CO2-uitstoot:

Wist je dat PackFeed fulfilment alle C02 compenseert die uitgestoten wordt door het verzenden?  PackFeed fulfilment betaalt hiervoor een bijdrage per verzendlabel dat afgenomen wordt. Door te kiezen voor deze aanvullende service draagt PackFeed actief bij aan de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering en vermindert tegelijkertijd jouw eigen CO2-uitstoot.

In 2023 hebben wij al meer dan 15,26 ton aan CO2 gecompenseerd. 

Zonnepanelen: 

Onze toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan alleen verlichting. PackFeed Fulfilment maakt gebruik van zonne-energie door middel van zonnepanelen op onze faciliteit. Onze locatie in Hendrik-ido-Ambacht beschikt over meer dan 80 zonnepanelen. 

Duurzame verlichting: 

We blijven continu investeren in duurzame oplossingen. Daarom hebben we geïnvesteerd in LED-verlichtingssystemen die niet alleen helderheid en efficiëntie bieden, maar ook aanzienlijk minder energie verbruiken dan traditionele verlichtingstechnologieën

Laat ons jou helpen met een duurzame transitie naar duurzaam verzenden.

Geïnteresseerd?

bottom of page